אוזניות אלחוטיות ( BlueTooth ) בהשוואה לאוזניות 'רגילות' קוויות
אוזניות כולן, קוויות ואלחוטיות פועלות באותו אופן כמו רוב הרמקולים. בעיקרון, הם רמקולים מיניאטוריים המיועדים להאזנה אישית, הסיבה העיקרית המשפיעה על איכות השמע היא כמובן איכות החומרים והטכנולוגיה המרכיבים את הרמקול הזעיר ולא פחות חשוב מכך האופן שבו נתוני מוסיקה מועברים, מבחינה טכנולוגית, ממקור הצליל אל האוזניות.
אוזניות אלחוטיות משתמשות בטכנולוגיית זהה לשידור רדיו להעברת נתוני שמע, והנפוץ ביותר בשימוש הוא שידור Bluetooth, התקן שמע מקודד נתוני שמע לתוכן דחוס בשל רוחב הפס המוגבל
ובעצמה מוגבלת. הנתונים יישלחו לאוזניות באמצעות גלי רדיו. לאחר מכן, התקן האוזניות מפענח את נתוני המוזיקה וממיר אותם לאותות אנלוגיים לאוזניים. מגבלת המרחק ממקור השידור וההפרעה באוויר היא בלתי נמנעת, זה נכון במיוחד כאשר הוא פועל תחת אותם תדרים עם מכשירים אחרים, נתבי Wi-Fi מיקרוגלים ורדיו. אותות הרדיו שהם פולטים יכולים להשפיע לרעה על איכות השמע, עיכובי השמע או אפילו נשירת השמע,
טכנולוגית השידור וקליטה של המידע המועבר גם משפיעה על איכות התוצאה והן נפרדות ונוספות לטכנולוגית הייצור של האוזניות. העברת המידע בדרך זאת בהכרח יוצרת עיכוב מסוים Latency ) )
מרגע 'הפקת' האות המוסיקלי ועד שמיעתו באוזניות.
אוזניות קוויות מקבלות את אותות השמע בקוו פיזי שאיינו מושפע מהפרעות חיצוניות ואיינו 'מתעכב' בדרכו או עובר מעגלים אלקטרוניים נוספים העלולים להשפיע עליו.
אז כן, אם אתם עובדים באולפן הקלטות או תחנות תקשורת \ שידור ומהירות קבלת האות ושמיעתו באופן הנקי והישיר ביותר או אם אתם משתוקקים להנאת שמע באיכות גבוהה, כל דינמיקת הבס ופרטי המוזיקה הם קריטיים למדי, גם אם מקור המוסיקה HD, אוזניות קוויות יהיו הבחירה המועדפת עליכם!
לסיכום: יש לבחון מה מונח על המאזניים. ניקיון, איכות ודיוק ה 'סאונד' לעומת נוחיות המשתמש וניידותו ואי תלות בכבל.